Апелативният съд намали присъдата на рецидивист, гаврил се с възрастно семейство, за да задигне 25 лева

15:07, 07 дек 15 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Апелативният съд във Велико Търново намали присъдата на Красимир Стоянов Христов от 15 на 12 години лишаване от свобода. Той е извършител на изключително тежки престъпления срещу личността. На 20 февруари 2015 г. в село Бистренци, обалст Русе, той нахлул в дома на възрастно семейство, за да го ограби.

Това обаче съвсем не му било достатъчно. Преди да открадне последните 25 лева на старците, престъпникът ги измъчвал, връзвал, биел жестоко и продължително мъжа и жената с летва и с части от собствените им мебели, някои от които разбил. Пред очите на вързания мъж изнасилил жена му, която през цялото време на гаврата биел с дъска. Оставил старците вързани и в невероятно тежко физическо и най-вече психическо състояние.

Върнал се на другия ден по обяд и то само за да ги заплашва, да не съобщават за извращенията и мъченията, на които ги е подложил. Върнал и дебитната карта за пенсията на стареца и развързал жертвите. Единствената причина да направи горното била, че не успял да убеди никого да го закара до банкомат в близък град.

По време на делото в Русе прокурорът предпочете да не разказва в подробности за престъплението, за да пожали психиката на присъстващите в залата граждани, тъй като гаврите и извращенията, на които са били подложени жертвите са изключително шокиращи.

Изложените по-горе факти не покриват всичко, на което са подложени жертвите на ужасяващите престъпления. Информацията е взета от решението на Апелативния съд, с което намалява присъдата на Христов, който преди това престъпление вече бил осъждан 13 пъти. В съдебния акт, в който са дадени пълни подробности относно нощта на ужасите, самият съдия е определил рецидивиста като зъл и жесток човек, а престъпленията му – отличаващи се с изключителна наглост и откровен цинизъм.

Въпреки заплахите, възрастният човек все пак се осмелил да каже на кметския наместник за случилото се. По-късно старците били откарани в болница. Там установили, че мъжът има няколко фрактури, физическите увреждания на жената също били многобройни. Последствията върху психиката й обаче били най-тежки. Жената страдала от депресия, тъй като две години преди жестокото престъпление починала дъщеря й, а след нечовешките мъчения състоянието й силно се влошило.

В жаблата си до Апелативния съд пък престъпникът настоявал, че наказанието му било несправедливо високо и претенцията му била уважена.

Решението може да се обжалва пред Върховния касационен съд. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама