Двама заловени за манипулиране на ел. кантар в русенска кооперация

15:08, 07 дек 15 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
При съвместна акция на русенски и силистренски полицаи са заловени двама по подозрение в измама при претегляне на товари с електронен кантар, съобщиха днес от Областната дирекция на МВР в Русе.

Специализираната операция е проведена на 2 декември на територията на Малко Враново от полицаи от РУ – Сливо поле, съвместно със служители на РУ - Тутракан. Те са задържали двама, извършващи дистанционно манипулиране на електронен кантар в кооперация в селото. Това е установено на място при претегляне на камион, натоварен с продукция от кооперацията.

В едно от лицата е открито дистанционното управление за манипулиране на кантара, а при извършения оглед в кантарното помещение, в корпуса на стар механичен кантар е открито електронно устройство за манипулиране и е иззето. Задържани са били Б.С. на 54 г. от Нова Черна и Д.А. на 64 г. от гр. Русе.

В хода на продължилите процесуално-следствени действия е станало ясно всъщност, че товарът на камиона е с 10 т. повече от претегленото на кантара в с. Малко Враново. Според засегнатата страна щетата е за около 3 000 лева.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама