Приютът за бездомни в Пловдив може да поеме 30 души тази зима

15:17, 07 дек 15 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Експерти от "Социално подпомагане", полицията, общинската дирекция "Социална политика" и приюта за бездомни си дават среща тази седмица в Община Пловдив, съобщи ресорният зам.-кмет Георги Титюков.

Той уточни, че на срещата ще бъдат обсъдени действията и процедурите за приемане и настаняване в приюта на хора през зимата.

Капацитът на открития преди 3-4 години приют за бездомни е 10 души, но през студените месеци се осигуряват още 20 матрака, на които да бъдат подслонени хора, останали на улицата.

"Във връзка с очакваните по-ниски температури всяка зима в приюта правим подготовка за допълнително настаняване и координираме действията на съответните служби", поясни Титюков. По думите му Община Пловдив има възможност за дофинансиране на приюта при необходимост и приемане на допълнителен брой хора. Резервна опция е и настаняването в помещения на общинските болници "Свети Мина" и "Свети Панталеймон".

Общината е готова и да раздава топъл чай от мащерка не само на бездомни, но и на всички граждани по улиците в мразовитото време, каза още зам.-кметът. За целта ще бъдат обособени специални пунктове, които ще са в сгради, край които има голям поток от хора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама