Методи Андреев: Моята битка е на истината срещу лъжата

15:21, 07 дек 15 / Политика 25 531 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Моята битка е битката на истината срещу лъжата. Ако ген. Валентин Петров е казал, че покровителствам канал за гориво, то ще се видим в съда. Нито аз, нито хората, свързани с мен, сме се занимавали с петрол. Атаката се прави заради нарушен икономически интерес." Така народният представител Методи Андреев коментира нападките, отправи срещу него от представители на АБВ.

Припомняме, че ген. Валентин Петров и зам.-председателят на АБВ Румен Петков обявиха в петък, че хора, свързани със структурите на ГЕРБ, покровителстват контрабандна схема с гориво. По думите на ген. Петров става въпрос за личности, свързани с народния представител Методи Андреев. Зам.-председателят на АБВ пък съобщи, че Комисията по етика в НС разглежда случая, в който сред намеса на Андреев са уволнени началниците на РПУ в Първомай и Асеновград.

"Длъжен съм да отговоря на нападките не заради обвиненията, а заради хората, които са гласували за нас", заяви Андреев на специална пресконференция в Пловдив.

Той опроверга всички обвинения, отправени към него, а именно - за  въздействие при избор на председатели на Общинските съвети в Карлово и Куклен, намеса в Община Стамболийски, намеса за смяната  на шефовете на РУ в Асеновград и Първомай, намеса при назначения във ВМЗ – Сопот.

По отношение на обвиненията в кадруване Методи Андреев отрече да има връзка с назначението на шефа на Областната дирекция по безопасност на храните.

"Тя бе управлявана много лошо, давал съм многократни сигнали за нарушения, искал съм смяна на ръководството", изброи Андреев, но бе категоричен, че няма принос в назначението на настоящия шеф.  "Откакто д-р Камен Янков встъпи в длъжност, нещата там се успокоиха, няма обвинения и скандали. Д-р Янков е честен човек", сподели още Андреев.

"Напоителни системи също бе предприятие, управлявано лошо", заяви Андреев. По думите му настоящият шеф е изключителен професионалист, който си гледа работата. "Моята препоръка към него е всички възможни канали, които източват Напоителни системи да бъдат прекратени."

Относно ВМЗ - Сопот, Андреев посочи, че е ходил там няколко пъти, включително и със зам.-министър Даниела Везиева за прекратяване слухове за приватизация на завода. Андреев обаче бе категоричен, че никога не се е месил при избора на началника по охрана и сигурност.

Народният представител разкри, че предприятието се охранява от три отделни структури.

"70% от най-важните обекти се охраняват от вътрешна структура, останалите 30% се охраняват от две частни фирми – пловдивска и карловска", посочи той и поясни, че за собствената си охрана от завода заделят около 1 300 000 лева и близо 1 млн. лева за двете частни фирми. 

"По каква причина ВМЗ трябва да се охранява от частни фирми и още повече за тях да отива толкова голям ресурс от парите на завода?", попита Андреев.

Той бе категоричен, че ще настоява за прекратяване договорите с тези две фирми.

Що се отнася до рокадите в полицейското управление в Първомай, то Андреев посочи, че смените там са станали заради тежки корупционни практики.

"Искал съм само да видя само дали сигналите за Първомай са били истина и ако да, то да се извършат смени."

По думите на Андреев точно бившият шеф на Областната дирекция на МВР в Пловдив Пламен Узунов, ген. Валентин Петров и "един бивш народен представител на ГЕРБ са част от корпоративна общност, която от дълги години кадрува в Пловдив и която има необяснимо голямо влияние".

От тази корпоративна общност идват атаките срещу мен, посочи Андреев и заяви: "Аз не се боря за нови мандати, но докато съм аз, така ще бъде. Всяка информация за нередност, която получа, ще действам. В Първомай се пресичаха интересите на всички тези хора и чрез полицейското управление те са получавали сигурност на първа линия, затова и толкова ги заболя."

"Ако Валентин Петров е казал, че покровителствам канал за гориво, то ще се видим в съда. Атаката се прави заради нарушен икономически интерес. Аз не водя битки с никой, моята позиция е принципна. Моята битка е битката на истината срещу лъжат", завърши народният представител.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама