Кметът на Хасково: Намаляваме данъците и такса смет през януари

15:25, 07 дек 15 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Докладна записка за намаляване на такса смет и местните данъци ще бъде внесена през януари. Това обявиха днес от Община Хасково. Кметът Добри Беливанов обаче не посочи колко ще е намалението.

На брифинга той заяви, че е разговарял с представители на фирма „Дусман”, която снабдява с храна детските градини. Той е получил уверение, че ще се подобри качеството на храната и по думите му е възможно намаление.

Заместникът му Евгени Консулов пък посочи, че все още има да се правят сметки, за да се каже с колко ще е намалението на данъците и таксата смет. Според ръководството на Община Хасково имало възможност за значително намаление.

Днес стана ясно, че са направени още две рокади. Шефът на общинското предприятие „Екопрогрес”  Коста Сарджев е бил освободен. Негов заместник не бе посочен.

От  утре пък Данъчните към общината ще имат нов шеф. Банкерът Румен Тинчев застава начело. Той сменя досегашният шеф – Павлина Стоянова.

Освен това със 752 730 лв. е била глобена Община Хасково заради открити нередности при възлагането на обществената поръчка за новото депо за отпадъци край село Гарваново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама