Греяно вино и ръчно изработени стъклени елхови играчки на Коледния базар в Добрич

15:47, 07 дек 15 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От днес в Добрич вече работи Коледен и Новогодишен базар, разположен около сцената и коледното дърво на площад „Свобода“. За празничният дух и атмосфера на добричлии до 4 януари, включително, ще се грижат ресторантьори, производители, занаятчии и художници.

Изложението на художествените, приложни занаяти и изкуствата по време на общинския Коледен базар през годините се утвърди като събитие на което всеки може да намери подходящите и уникални подаръци и изненади за своите близки и приятели по случай празниците.

Тази година изборът ще може да се направи сред ръчно изработените, бижута и сувенири от естествени полускъпоценни камъни и от полимерна глина, празнични свещи, сувенири и голямо разнообразие от шапки с авторски дизайн от талантливи добрички и гостуващи занаятчии и приложници, авторски картини на добрички художник и не на последно място на базара ще могат да се намерят ръчно изработените рисувани стъклени елхови играчки и гирлянди на добрички производители. Усещането за празник ще бъде подсилено от кулинарните вкусотии и изненади, съчетани с подбрани напитки, поднесени от ресторантьорите.

Друг акцент на базара са медът и пчелните продукти, козметика на базата на пчелни продукти, билки, ръчно изработени медени бонбони и меденки и др.

Да посрещнем Рождество Христово с магията на Коледните песни, с усмивка и настроение, заредени от автентичността и индивидуалността на българските производители и занаятчии и опиянени от аромата на греяно вино и вкусна храна, поднесени от участниците в общинския Коледен базар, приканват от общинската администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама