Три нови посегателства над автомобили в Русе

15:50, 07 дек 15 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във Второ РУ са започнали разследване по сигнал за кражба от автомобил с марка “Мицубиши”, който е бил паркиран зад бл. “Мургаш” в Русе, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Според пострадалия стопанин престъплението е извършено на 3 срещу 4 декември т.г., след като е отворен багажника на превозното средство, откъдето са отнети рибарски принадлежности. Нанесената щета е заявена за около 1 000 лв. По случая е заведено досъдебно производство.

Полицаите от Второ РУ са започнали разследване и по още два сигнала за посегателства над автомобили в Русе. На 5 декември около 07:40 ч., чрез тел. 112, е получен сигнал от стопанин на лек автомобил “Пежо” че предишната нощ са му прерязали тръбата на газоотвода на колата, която е била паркирана на паркинг между бл. “Мала планина” и бл. “Скъта”, след което му е отнет катализатора. Нанесената щета, според потърпевшия е за около 500 лв. На място е извършен оглед и по случая е заведено досъдебно производство.

Също на 5 декември, но около 08:10 ч., чрез тел. 112, е получен сигнал от водач на “Ауди”, който е съобщил, че е открил возилото си без четирите зимни гуми и лети джанти. Колата е била паркирана на ул. “Околчица” до зала “Дунав”. При извършения оглед на място полицаите са открили хидравличен крик под колата. Заявената щета е за около 300 лв. В този случай служителите на реда също са започнали досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама