Измениха мярката на убиеца от кв. Банево на „домашен арест”

15:57, 07 дек 15 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският окръжен съд измени мярката за неотклонение на Динко Вълчев, който е обвинен в убийството на Бехчет Ахмед от Айтос, извършено на 20 март тази година в стопански двор, намиращ се в местността „Башбунар”. Към края на месец юни полицията намери овъглени човешки кости край бургаския квартал Банево. Тогава за разпит бяха задържани Динко Вълчев и Райно Иванов. Първоначално Вълчев обяснил, че помощникът му нанесъл смъртоносните удари по главата на Бехчед, а не той. При втория разпит обаче обвиняемият направил пълни самопризнания. Противоречиви показания дал и Райно Иванов.

Съдът постанови първоначалната мярка на Вълчев „задържане под стража” да се промени на „домашен арест” и по този начин уважи искането на адвоката на обвиняемия Красимир Кацарски с мотива, че не може със сигурност да се определи идентичността на жертвата, тъй като са открити единствено кости на местопрестъплението. Също така не е открито и оръжието, с което е извършено престъплението, няма и косвени доказателства, че именно Динко Вълчев е виновен.

Обвиняемият бе докаран в съдебната зала с белезници. Вътре той не пожела да коментира абсолютни нищо. Единственото, което каза, е, че иска мярката му да се измени на „подписка”. Молбата на Вълчев бе отхвърлена от съдия Стефан Стойков с коментара, че тази мярка е най-леката.

Адвокатът на подсъдимия Красимир Кацарски определи събраните до момента доказателства като разклатени.

„Установено е, че по иззетите веществени доказателства няма никъде човешка кръв. ДНК експертизите не могат да установят на 100 %, че намерените кости са на лицето, което се твърди, че е убито. Тези кости може да са на съвсем друг човек. Няма категорични доказателства, че въпросното лице е убито, няма и предмет на престъплението”, заяви адвокат Кацарски и поиска на клиента му да бъде наложена мярка „домашен арест” и да остане в къщата си в бургаския квартал Банево.

Съдия Стефан Стойков уважи това искане и наложи желаната мярка, имайки предвид малкото събрани доказателства, както и липсата на оръжие на убийството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама