СОУ „Н. Й. Вапцаров” в Царево отпразнува своя 80-годишен юбилей

16:14, 07 дек 15 / Любопитно 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Учители и ученици от СОУ „Никола Йонков Вапцаров” в град Царево отбелязаха днес 80-годишния юбилей на школото, съобщиха от местната Община. Учебното заведение започва своята история в далечната 1918 година. Първоначално съществува като Начално училище, а през 1945г. е открита Непълна смесена гимназия.

С много забавления, състезания и игри премина изминалата седмица за учениците, а за да бъде още по-празничен днешният ден започна с водосвет и юбилейно заседание на педагогическия съвет. След това в НЧ „Георги Кондолов” се проведе тържествен концерт - спектакъл, в който се включиха ученици от всички класове на училището.

Поздрав към празнуващите отправиха и малките представители на ОДЗ „Ален Мак”гр. Царево, както и ученици от ОУ ” Св. Св. Кирил и Методий” гр. Ахтопол.

Поздрав имаше също и от кмета на общината инж. Георги Лапчев, който получи почетен плакет и благодарност от директора на СОУ „Никола Йонков Вапцаров” г-жа Ваня Атанасова за съвместната им работа.

Почетен плакет за дългогодишния труд като директори на училището, получиха също г-н Фешев, г-жа  Митрева и г-жа Костадинова.

Регионалният инспекторат по образованието– Бургас награди СОУ„Никола Йонков Вапцаров” град Царево с почетен вимпел по повод 80-годишнината от създаването на училището и приноса му за развитието на образователното дело в област Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама