Депутати съдят Фонда за гарантиране на влоговете за отказ на информация

16:19, 07 дек 15 / Политика 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четирима народни представители са подали жалба в Административен съд София срещу Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ) заради мълчалив отказ за имената на лицата, заемащи публични длъжност, които са били съпричастни към източването на “Корпоративна търговска банка” АД. Това потвърди пред София Topnovini.bg един от депутатите - Мартин Димитров от Реформаторския блок. Останалите трима избраници, които са се подписали под жалбата са Петър Славов - също от Реформаторския блок, Методи Андреев от ГЕРБ и съпредседателя на “Патриотичния фронт” Валери Симеонов.

На 18 ноември т.г. четиримата са подали искане по Закона за достъп до обществена информация, с което изискват имената на замесените в аферата политици. Данните са част от доклада на международната разследваща компания “Аликс партнърс”, наета от Фонда. В договора между двете страни обаче има клауза за конфиденциалност.

София Topnovini.bg потърси за коментар Фонда за гарантиране на влоговете в банки и когато такъв бъде получен, ще бъде публикуван.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама