МБАЛ-Кубрат разполага с нова медицинска апаратура от последно поколение

16:40, 07 дек 15 25 803 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в Кубрат въвежда в медицинската си практика нов най-съвременен метод за хирургично лечение, съобщиха днес на пресконференция управителят на лечебното заведение д-р Павлина Мичева и хирургът д-р Евгени Генев. Д-р Мичева посочи, че е закупена медицинска апаратура от последно поколение, която позволява по време на операция кръвоносните съдове до 7 мм да бъдат запоявани в рамките на една секунда.

Новата система включва апарат с комплект инструменти за конвенционална и лапароскопска хирургия. Тя е закупена преди една седмица за около 25 000 лева, обясни управителят на болницата. По думите й това е изключително скъпа придобивка, която може да се надгражда непрекъснато.

Д-р Генев отбеляза, че новият метод на хирургическа намеса има редица предимства -  намалява кръвозагубата, съкращава се времето за операция почти наполовина, намалява се болничния престой и следоперативните усложнения и болки на пациента. По време на операцията  се предпазват от увреждане съседните тъкани, запоените съдове издържат неколкократно по-високо кръвно налягане от нормалното, намалена е и употребата на конци, клипси и други материали.

Според д-р Генев с тази инвестиция в хирургичното отделение кубратската болница изпреварва в модернизацията си много по-големи клиники. По думите му такава апаратура няма дори в областните болници в Разград, Силистра, Русе и Търговище.

Д-р  Генев коментира, че е започнал работа в кубратската болница именно, защото тя откликва на най-иновативните неща в медицинската техника. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама