Пиян оръжейник вадил пистолет срещу полицаи

16:42, 07 дек 15 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бързо производство е образувано срещу 59-годишния казанлъчанин Дянко. Н.(бив работник в оръжейницата „Арсенал”),  за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта 2.8 промила и за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, съпроводено и със съпротива срещу орган на властта -  престъпления по чл.343б ал.1 от НК и по чл.325 ал.2, във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив. Срещу Дянко Н. има и  досъдебно производство  за държане на оръжие и боеприпаси – престъпление по чл. 339 ал. 1 от Наказателния кодекс.  В момента се извършва разследване и по двете производства под ръководството на наблюдаващ прокурор.

На 3 декември 2015 г. към 18,30 часа на тел.112 е получено съобщение за нарушител на обществения ред до сграда в Казанлък. На място пристигнал полицейски екип, който установил, че в лек автомобил „Опел Вектра“ се намирал Дянко Н., срещу когото бил подаден сигнала за нарушаване на обществения ред. Докато се извършвала проверката, Дянко Н. запалил двигателя на колата си и потеглил. След преследване от органите на реда, бил спрян в междублоковото пространство в жилищен комплекс „Изток“ в Казанлък.  При последвалата проверка, Дянко Н. оказал съпротива на полицейските служители и опитал да използва законно притежаван пистолет, марка “Макаров”. Служителите на МВР  предотвратили изваждането на оръжието.

На 4 декември 2015 г. е било извършено претърсване във вила, обитавана от Дянко Н., в землището на Казанлък, за което starazagora.topnovini.bg вече съобщи. Там полицейските служители намерили общоопасни средства - самоделна пушка, устройство тип "писалка" и боеприпаси, както и приспособления за огнестрелни оръжие – 10 броя оптически мерници,  които са притежавани без необходимото разрешение.

 Дянко Н. ще бъде привлечен като обвиняем по бързото производство на Районна прокуратура-Казанлък за шофиране след употреба на алкохол и непристойни действия, нарушаващи обществения ред, а по досъдебното производство за държане на оръжие и боеприпаси без разрешение предстои да бъдат назначени експертизи.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама