Общината и ЧЕЗ с амбиции за доставка на електробуси в София

16:44, 07 дек 15 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общината ще разработи програма, по която в бъдеще ще започне да доставя хибридни автобуси и електробуси. Това стана ясно при подписването на Меморандум за развитие и ползване на електрическите превозни средства между Столична община и ЧЕЗ.

"Днес подписваме споразумението с ЧЕЗ, с което искаме да продължим тази политика да разширим мрежата от зарядни станции и да се надяваме, че ще има повече електромобили в България", каза кметът на София Йорданка Фандъкова и добави, че тази тема е заложена също в системата на градския транспорт.

Тя припомни, че през последните години на територията на Столична община бяха изградени 6 зарядни станции за електромобили. Кметът посочи, че все още броят на електромобилите в града обаче е много ограничен.

"С няколко стъпки, които предприехме и благодарение на Българската асоциация за електромобили направихме тези стъпки да облекчим процедурите и да бъдат монтирани такива зарядни станции и съответно електромобилите да бъдат освободени от такса за паркиране", заяви кметът.

По думите на Фандъкова, през последните години Столична община работи изключително сериозно за намаляване на вредните емисии на атмосферния въздух.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама