U2 изнесоха отменения в Париж концерт, посветиха песен на жертвите (видео)

16:53, 07 дек 15 / Свят 25 218 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ирландската рок банда U2 се завърнаха в Париж, за да изнесат концерта, който отмениха в деня след атентатите. Феновете на Боно и компания най-после успяха да видят любимата си банда във френската столица.

Ирландската рок група трябваше да има концерт във френската столица в средата на ноември, но отложи изпълнението, тъй като предишния ден градът беше окървавен от серия атентати, при които бяха убити 130 души.

По време на изявата U2 на вокалистът Боно заяви, че за тях е огромна чест да са във френската столица и че милиони хора по света са парижани в сърцата си и споделят болката им. Боно разказа пред публиката и своята най-голяма лична болка – моментът, в който е загубил майка си, когато е бил само на 14 години.

Известната ирландска рок група написа и изпълни нова песен в памет на жертвите на терористичните нападения във френската столица. По време на неделния концерт на бандата във френската столица Боно заяви, че в новата песен, озаглавена "Streets of Surrender", се пее за това, че Париж е "град на свобода". Той добави, че музикантите на състава изказват своята подкрепа за семействата на загиналите във Франция и в американския град Сан Бернардино.

"Мислим за музиката като за звук на свобода. Мислим, че рок енд ролът има своята роля, така че се връщаме в Париж за нас не е просто нещо символично. Мисля, че всъщност започваме процес на противодействие, на предизвикателство към това движение", каза Дейв „Едж“ Евънс от U2.

По време на 2-часовия концерт Боно се загърна с френския национален флаг и след бисовете изпя хита на Жак Брел "Ne me quitte pas!".

Боно каза, че след насилието в Париж неговият тим е помогнал на групата Eagles of Death Metal, която имаше концерт в зала "Батаклан" в Париж, по време на който бе извършен един от атентатите и където загинаха най-много хора.

"Опитахме се да намерим самолет за тях, за да ги изведем. Оказа се, че най-добрият начин да им помогнем беше като им намерим телефони, защото техните бяха останали в залата".

Появиха се съобщения, че Eagles of Death Metal ще излязат на сцената заедно с U2, но от бандата отрекоха това твърдение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама