Организират "Седмица на консултантите" по проект "Светилник" в Русе

17:22, 07 дек 15 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седмица на консултантите се провежда от днес, 07.12., до 10.12.2015 г., всеки ден от 16:30 до 18:00 часа, в Здравно-информационния център в сградата на Филиал „Светилник“ на ЦДГ „Червената шапчица“, съобщава Община Русе.

На 7.12.2015 г. в залата за групова работа в Здравно-информационния център се проведе дискусионен форум „Ролята на юридическия консултант за подобряване на семейните отношения“ с модератор Диляна Георгиева, юрист-консултант по проекта. На 8.12.2015 г. Д-р Симеон Симеонов, гинеколог–консултант по проекта ще изнесе беседа на тема „Раждането – нормално или оперативно, предимства и недостатъци“. В сряда, на 9.12.2015 г. д-р Боряна Тодорова, педиатър-консултант по проекта ще разговаря с родители на деца от 0-7 год. за приложението на пробиотиците в детска възраст. Психологът Айтен Мустафова и специалният педагог Наталия Велкова ще завършат седмицата на консултантите с ролева игра за деца и техните семейства, която са озаглавили „Ах, на мама! Ех, на татко! С баба много ми е сладко!“. В рамките на обявеното време центърът може да бъде посетен от всички граждани на община Русе без оглед на целевите групи, за които са предназначени социалните услуги в него. По проекта се предоставят безвъзмездно 4 интегрирани социални услуги: „Здравна консултация за деца“ (от 0 до 3 и от 3 до 7-годишна възраст), „Индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания“, „Формиране и развитие на родителски умения“ и „Семейно консултиране и подкрепа“.  

Инициативата се организира за да популяризира и покаже на място възможностите за безплатни прегледи и консултации, за да бъдат представени реализираните досега и предстоящи дейности по проекта. Ще бъдат представени консултантите -  педиатър, гинеколог, психолог, специален педагог, юрист, акушерка, медицинска сестра, социални работници и медиатори.

Посетителите в Седмицата на консултантите по проект "Светилник" ще могат да разгледат специализираните кабинети, залата за групова работа, да разговарят с консултантите и да се запознаят с техните месечни планове и седмични графици за консултации. Специалистите в услугите работят предимно с жители на кварталите „Чародейка“, „Дружба“, „Мальовица“, „Новата махала“ и „Родина“ и представители на целевите групи в общността. Потребителите на услуги в Седмицата на консултантите ще получат информационни материали, ще видят рекламни клипове и  презентационни продукти.           Здравно-информационният център в сградата на Филиал „Светилник“ на ЦДГ „Червената шапчица“ се намира в кв. „Чародейка“, ул. „Тодор Икономов“. Центърът ще бъде отворен през целия ден и ще работи както всеки ден – и с представители на целевите групи по проекта, и с нови потребители.

„Светилник - социално включване чрез единодействие на терапевти и институции за леснодостъпни, нови, интегрирани консултации“ е проект на Община Русе, на обща стойност 1 340 216,47 лв., безвъзмездно финансиране от Световната банка по Проекта за социално включване на МТСП. В рамките на тези средства е изградена детска градина и здравно-информационен център за интегрирани социални услуги на стойност 1 096 920,44 лв., с обзавеждане и оборудване на стойност 107 245,10лв. и безплатни за потребителите услуги, финансирани по проекта със 136050,93лв. Периодът на изпълнение 19.07.2012г.-30.09.2015г., бе удължен от Управляващия Орган МТСП и Световната банка с 3 месеца до 31.12.2015год., след което услугите по проекта ще се предоставят според поетия от Община Русе ангажимент за устойчивост

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама