Над 1000 са се подписали за спасяване на летище "Пловдив", акцията на БСП продължава

17:26, 07 дек 15 / Политика 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от 1000 души вече са се включили в подписката на социалистите за спасяване на летище "Пловдив".

"Темата за аеропорта продължава да бъде актуална за нас, защото тя е обществено значима за целия регион", коментира народният представител от "БСП Лява България" Георги Търновалийски.

Пловдивският депутат разказа, че за пореден път е получил формален отговор по въпроса за летището от транспортния министър.

Ивайло Московски е посочил, че в момента тече подготовка за концесиониране като се изготвят правни и финансови анализи. Търновалийски обаче уточни, че абсолютно същото му е заявено и през февруари и изрази недоумението си колко време е необходимо на министерството за тази подготовка.

"Очевидно се цели закриването и прекратяването на дейността на дружеството, за да се предостави на концесия при възможно най-ниска концесионна такса. Но истинските намерения ще лъснат, когато се оповестят параметрите на концесията и се видят кандидат-концесионерите", посочи той.

По отношение на уволненията на летището няма нито дума в отговора на транспортния министър. Според Търновалийски явно управляващите са доволни от факта, че то работи вече като плод-зеленчук.

"Ще продължа да питам, а когато приключи подписката за спасяването на летище "Пловдив", която тече в момента на Главната и по райони, отново ще повдигна въпроса", категоричен бе народният представител.

Той изрази удовлетворението си, че по казуса са активни бизнесът и съседните на Пловдив общини. "Ние стоим твърдо на позицията аеропортът да работи, да не се допускат инциденти , които пряко накърняват имиджа и се отразяват на репутацията на летището. А това е важно по евентуалното бъдеще концесиониране", заяви Търновалийски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама