Апелативният съд намали присъдата на Деян Касабов

17:41, 07 дек 15 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Апелативният съд във Велико Търново е намалил присъдата на бившия кандидат за кмет на Шумен Деян Касабов. Той беше признат за виновен от Русенския окръжен съд, че държал 1 197,5 грама екстази на стойност 38 320 лева. Касабов беше осъден на 6 години лишаване от свобода и на 60 000 лева глоба от първоинстанционния съд.

Делото в Апелативен съд е образувано по протест на прокуратурата и по жалби от защитниците на подсъдимия. По време на новото разглеждане на казуса пред втората инстанция, магистратите са открили две нови смекчаващи вината обстоятелства – възрастта (51 г.) и влошеното здравословно състояние на подсъдимия. Те са го оправдали и за това, че е пренасял в раницата си 6 хапчета екстази. Останалите са били в найлонова чанта в багажника.

Горепосоченото е довело до намаляването на присъдата на Деян Касабов на 5 години лишаване от свобода. Размерът на глобата обаче остава, както и отнемането в полза на държавата на колата, която мъжът купил в Холандия и в която били открити хапчетата екстази. Те също са конфискувани в полза на държавата.

Решението може да се обжалва пред Върховния касационен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама