„Сибирски авиолинии” доведоха руснаци за хиляден път в Бургас през 2015 г.

18:03, 07 дек 15 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Авиокомпанията S7Airlines осъществи полет № 1000 по направлението Москва – Бургас – Москва. Днес самолет на „Сибирските авиолинии” доведе няколко десетки руснаци на бургаския еаропорт. Те бяха посрещнати официално от областния управител Вълчо Чолаков, почетния консул на Русия у нас Тонко Фотев, директорът на "Икономика и стопански дейности" в Община Бургас Ивелина Стратева и др. Директорът на аеропорта Георги Чипилски дори взе автограф от пилота на сомолета, който се разписа на голяма табела за полет 1000.

По-голямата час от пътниците са предимно руснаци, които имат имоти в България. По-малка група от тях пристигат при приятели или на екскурзия. Те бяха посрещнати с хляб и сол по стар български обичай, за доброто им настроение се погрижи фолклорен танцов състав.  

За разлика от други руски авиокомпании „Сибирските авиолинии” извършват полети до Бургас през цялата година от 2010 г. насам. Туристите, които са пристигнали с тази компания на морското летище през 2015 г., са се увеличили. Но като общ брой тази година има спад от 22 % на посетители от Русия, съобщи директорът на бургаския аеропорт Георги Чипилски. Все пак не са се оправдали доста по-песимистичните прогнози, които са правени в началото на годината – септември и октомври са били доста добри за летището.

Засега не може да се прогнозира дали ще спечелим от обтегнатите отношения по оста Русия – Турция. Първите записвания за полети се очакват в края на януари и през февруари, тогава ще стане ясно дали част от пътниците ще бъдат пренасочени към България.

Георги Чипилски заяви, че мерките за сигурност на летище Бургас не са променени след атентатите в Париж, тъй като те така или иначе са засилени след терористичния акт през 2012 г. По-различното е единствено, че целият персонал е инструктиран да наблюдава по-внимателно пътниците, които преминават през аеропорта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама