Русенски магистрати и пробационни служители се обучаваха за алтернативите на лишаването от свобода

18:25, 07 дек 15 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от 30 магистрати и пробационни служители взеха участие в тридневно съвместно обучение, което се проведе от 2-ри до 4-ти декември 2015 г. в Регионалния исторически музей в Русе. Информацията съобщават организаторите от Сдружение "Българо-Румънски трансграничен институт по медиация".

Съдиите, прокурорите и пробационните служители, преминали обучението, са целева група на проект "Новите европейски стандарти за прилагане на алтернативи на лишаването от свобода". Бенефициент е Сдружение "Българо-Румънски трансграничен институт по медиация" (БРТИМ) и реализира проекта в партньорство с Институт за решаване на конфликти. Проектът се финансира по Малка грантова схема на Програма BG15 на НФМ 2009-2014.

В обучението се включиха съдии и прокурори от Русенски и Разградски съдебен район и пробационни служители от Областни служби "Изпълнение на наказанията" от Русе, Разград, Велико Търново, Търговище и Шумен и от Главна Дирекция „Изпълнение на наказанията“. 

В програмата бяха включени теми, актуални както за магистратите, така и за пробационните служители, съответстващи на актуалните тенденции на европейската наказателна практика за повишено прилагане на алтернативи на затвора. Обучители и фасилитатори бяха водещи специалисти от практиката и представители на академичната общност. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама