Трети търг обявяват за болницата в Радунци

18:43, 07 дек 15 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трети търг за продажбата на болницата в мъглижкото село Радунци, обявява частен съдебен изпълнител. Сградата на Специализираната болница за долекуване и продължително лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания и рехабилитация  е обявена за продажба на публичен търг. Взискателят е „ЕВН България Електроразпределение”.

Оферти за покупка се подават от 11 декември т.г. до 11 януари 2016 година в канцеларията на Казанлъшкия районен съд.

Припомняме, че Специализираната болницав Радунци беше обявена в ликвидация от Министерството на здравеопазването в началото на юни, след което бе спряно и електрозахранването, заради неплатени сметки.

След това сградата наболницата бе обявена за продажба по искане на  „ЕВН България Електроразпределение“ ЕАД заради дълг от 134 хил. лв. Общо дълговете на болницата надхвърлят 1,5 млн. лв., включително и дължимите пари за заплати на персонала.

На първия търг обявен за 11 август т.г. за продажба се предлагат централният корпус на сградата, сутерен със складови помещения, административната част, рехабилитационният център и др. с разгърната застроена площ от 15 220 кв. метра. Началната тръжна цена е 1,667 млн. лв.  На втория търг цената е коригирана надолу, но отново няма купувач.

На третия търг цената е 1.2 млн. лева за същите обекти.

Сградата е строена през периода  1938 -1953 година. На четирите етажа са разположени лекарски и административни кабинети, рехабилитационен център, операционни и стационарни зали, санитарни помещения, складове, столова и др. В миналото там са се лекували стотици пациенти. 

В момента обаче всичко се руши, защото ремонт не е правен от десетки години.

Видно е, че появилите се преди време публикации, че кметът на Мъглиж Господин Господинов и зам.-кметът Душо Гавазов са си купили болницата, не отговарят на истината. Тя все още е държавна собственост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама