Откриха нова библиотека в село Куртово, книгите дариха хора от цяла България

18:56, 07 дек 15 / Любопитно 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нова библиотека с фонд, набран изцяло от дарения от съпричастни хора от цяла България, откриха в карловското село Куртово.

Идеята да бъде публикуван призив в социалната мрежа "Фейсбук" за набиране на книги е на читалищния секретар Катя Алексиева-Стойнова. Така за по-малко от два месеца са получени над 3000 хиляди тома, което позволява откриване на нова библиотека към читалище "Пробуда – 1933 г." в селото.

"Колетите с книги пристигаха ежедневно и в продължение на три месеца сортирахме и подреждахме книжките, докато запълнихме всяко едно празно кътче в библиотеката. Последният наш благодетел е Ралица Ангелова от София, която сключила брак  през октомври и развълнувана от призива ни във "Фейсбук", помолила гостите на сватбеното им тържество да им подарят детски книжки вместо цветя. В нашата библиотеката, макар и малка, имаме интересно и полезно четиво за всеки – от задължителната ученическа литература учебници, помагала, речници до художествена литература от всякакъв жанр. Разполагаме и с различни енциклопедии за малки и големи, списания и  наръчници с полезни съвети", сподели читалищният секретар, а сега и библиотекар.

Екипът на читалището изказва сърдечна благодарност към всички дарители на книги.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама