Областният управител на Добрич ще е гост на конференция за Черноморския регион

19:11, 07 дек 15 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният управител на Добрич Детелина Николова ще е гост на Международна конференция за екологичните предизвикателства пред Черноморския регион, съобщиха от областната администрация. Форумът ще се проведе утре във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ - Варна, и е под наслов „Предотвратяване на неблагоприятното въздействие върху Черноморската среда”.

Конференцията ще проследи и очертае насоките на научните изследвания, съобразени с основните проблеми на предизвикателства пред опазването на морската среда и развитието на морската индустрия. Ще бъдат разгледани възможностите за растеж на зелената икономика, насърчаване на екосистемните услуги, определяна не марските защитени зони и морската ресурсна ефективност в Черноморския регион.

Програмата на престижното събитие предвижда дискусии по следните теми: Екологична характеристика на Черноморския регион; Екологични предизвикателства, свързани с развитието на черноморската индустрия; Национален академичен капацитет за посрещане на екологичните предизвикателства в националните морски пространства.

Организатори на събитието са Висшето военноморско училище „Н. Вапцаров“, съвместно с БАН „Черноморска изследователска програма НОЙ“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама