Арх. Невяна Иванчева е зам.-кмет по териториално развитие на община Плевен

19:15, 07 дек 15 / Политика 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Архитект Невяна Иванчева бе представена официално като заместник – кмет по териториално развитие и градоустройство, от кмета Георг Спартански на пресконференция днес. Спартански уточни, че изборът за този ключов пост е направен по предложение на Строителната камара в Плевен:

„Смятам, че архитект Иванчева е отличен специалист. Разчитам на нейния опит и на признанието, което има в строителната гилдия. Категорично – това не е партийна кандидатура. Строителния ресор е един от най-важните и не бих си позволил експерименти. Вярвам на 100% в нейния професионализъм“, заяви градоначалникът.

Арх. Невяна Иванчева е завършила „ВИАС“ и от 2012 година до последните местни избори е заемала длъжността главен архитект на община Свищов. Работила е в проектантска организация, била е двама мандата председател на плевенския клон на Съюза на архитектите в България.

Самата тя определи най-важните задачи от поверения й ресор, които следва да бъдат разрешени в кратки срокове. Сред тях са успешното приключване на добилите гласност проекти по ОП „Регионално развитие“ с минимум санкции, както и Общия градоустройствен план на Плевен и общината. Предстои сериозна работа и по програмата за енергийна ефективност, по която реално ще стартират СМР през пролетта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама