Бургазлията Кристиян Киров завърши шести на Световното по джетски

19:16, 07 дек 15 / Спорт 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кристиян Киров от Бургас завърши на шесто място в крайното класиране в дисциплината Novice Stock на Световното първенство по джетски, което се проведе в Тайланд. Той  бе единственият българин, включил се в мероприятието.

Киров имаше сериозни проблеми със своя джет почти през цялото първенство, но това не му попречи да се представи много по-успешно и да подобри класирането си от миналата година, когато завърши на 13 място.

В Мото 1 за Кристиян Киров проблемите започнаха още преди старта, като само няколко минути преди да бъде дадено началото, джетът на българина отказа да запали и само светкавичната реакция на механиците на СК „Съни Бийч Джетски Рейсинг“ помогна проблемът да бъде отстранен. В този първи старт Киров завърши на 8 място. Същият ден, при старта на Мото 2, нещата седяха по коренно различен начин. Успешен старт и много добро каране изпратиха нашия пилот на 2 място в това Мото, а тази позиция му осигури четвърто място в генералното класиране след първия ден.

През следващите два дни обаче проблемите отново застигнаха българския отбор. В Мото 3 само секунди след старта джетът на Киров получи повреда, която отне половината от мощността на машината. Все пак той не се отказа и продължи да се бори. В средата на гонката пилот, който се движеше пред Киров падна от своя джет, само на 2-3 метра пред връхлитащия го българин. Кристиян реагира светкавично и успя да избегне удар с тялото на пилота, но за жалост се блъсна в неговия джет и след това падна във водата.

Все пак намери сили и успя да финишира на 8 място. Ситуацията се повтори и при последния старт в Мото 4, като този път проблема с машината на българина не му позволи да стигне до финала. В крайна сметка от всички четири старта Киров събра общо 140 точки и това му отреди 6 място в крайното класиране. Шампион в тази дисциплина стана корееца Ким, който показа най-стабилно каране във всичките стартове и завърши с актив от 205 точки.

Кристиян Киров е убеден, че ако не бяха всичките проблеми с неговия джет, той е щял да се класира в тройката, но път това му дава още по-сериозна амбиция да се върне в Тайланд след една година и да покаже силата на непримиримия български дух. В Патая Киров бе подкрепен от сериозна българска агитка, която остана изключително доволна от представянето на своя любимец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама