Кметът на Добрич поиска да му намалят заплатата

19:36, 07 дек 15 25 581 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предложение възнаграждението на кмета на Добрич Йордан Йорданов да бъде намалено с 400 лева ще бъде внесено на предстоящото заседание на Общинския съвет. Предвижда се той да получава месечно 2300 лева, вместо досегашните 2700 лева, определени с решение на Общинския съвет от март тази година.

Макар докладната записка да се внася в Общинския съвет от неговия председател Иво Пенчев, предложението за по-малката кметска заплата идва от самия Йордан Йорданов, обясни Пенчев.

Така, както по време на публичното обсъждане на проекта за Правилник на Общинския съвет Иво Пенчев обеща, неговото възнаграждение ще е наполовина на определения в правилника максимум от 90 % от кметската заплата т.е. като за 4-часов работен ден. Така месечното възнаграждение на Пенчев ще е 45 % от това на кмета или 1035 лева бруто. Въз основа на това и месечните заплати на общинските съветници ще са двойно по-ниски от максимума, разписан в правилника. Членовете на местния парламент ще получават по 414 лева, което е дори по-малко от минималната работна заплата, считано от 1 януари 2016 г., обясни Пенчев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама