Драмата с общинския имот в Кранево приключи за часове

19:41, 07 дек 15 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дългогодишната драма с имота на община Плевен в с. Кранево, който бе съсобственост с частна фирма от Добрич, приключи за часове. След решението на Общинския съвет да заведе съдебен иск за подялба, управителят на фирмата – съсобственик „Екогруп“, е информирал в телефонен разговор кмета Георг Спартански, че по сметките на общината са внесени 1 300 000 лева – колкото е оценката за изкупуване на плевенския дял.

Припомняме, че община Плевен държеше дял от 66% в почивна база на втора морска линия в с. Кранево, община Балчик, в съсобственост с друго юридическо лице. От доста време имотът бе в тежест на плевенската администрация, тъй като на практика бе стопанисван изцяло от добричката фирма, без оттам да постъпват почти никакви средства. Въпреки многократните опити за разрешаване на проблема от страна на община Плевен, досега не е имало ответен отговор.

„Имотът се владееше изцяло от съсобственика от Добрич, а ние на практика не печелехме нищо. На няколко пъти му предлагахме цена за изкупуване на дяла, но той отказа. Буквално часове, след като в общински съвет взехме решение да потърсим правата си по съдебен път, той ми се обади и каза, че е изненадан от действията ни и в крайна сметка е превел сумата. Приключихме тази сага за броени часове“, коментира Спартански.

Той допълни, че с постъпилите 1. 3 милиона, община Плевен ще погаси част от задълженията си, наследени от предишното ръководство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама