Три са пловдивските номинации за "Сграда на годината" (снимки)

20:07, 07 дек 15 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три са пловдивските номинации за сграда на годината.

Най-новият храм в Града под тепетата – "Свети Николай Чудотворец", се бори в категория "Сгради паметници на културата, музеи, храмове".

Първата копка на църквата бе направена на 6 декември 2010 година, активните строителни дейности започнаха през юли 2011 година, а освещаването му бе на 9 май тази година.

Новата многофункционалната спортна зала "Колодрума" е с номинация в категория "Сгради спортна инфраструктура".

Съоръжението бе официално открито на 30 август. То изпълнява функцията едновременно на покрит колодрум, спортна зала, концертна зала и място за множество социални прояви и мероприятия. В момента това е единственият покрит колодрум в България и един от най-модерните в Югоизточна Европа.

Младежкият център на Гребната база пък ще се състезава в категория "Сгради със социално значение". Той бе открит на 11 ноември. Изграден е с финансиране от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. Модерната сграда разполага със зали за обучение, конферентни зали, библиотека, интернет зала, зона за хранене, 17 стаи с 41 места за настаняване, 6 съблекални за обслужване на спортната зона.

С три футболни и две баскетболни игрища, тенис корт, писта за бягане, тенис маси, фитнес на открито пък разполага спортната зона към Младежкия център. Има и голяма детска площадка за най-малките пловдивчани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама