Кметът Спартански маха сергиите от центъра на Плевен

20:12, 07 дек 15 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Плевенчани виждат за последен път сергиите с „мушами за маса и долно бельо“ в идеалния център на града, подредени по този начин за предстоящите празници. Това съобщи кметът Георг Спартански на среща с журналисти днес.

Той обясни, че е имал доброто желание да премахне временните павилиони още сега, но не имало начин това да се направи, тъй като организаторите на панаира „Партнерс експо“ вече са сключили договори с фирмите – участници и наемите за площите са платени.

„Това е последното изложение, което се случва по този начин, поне при тази схема за разположение на павилионите. Щом сме тръгнали към Европа, нека коледните базари да са европейски, а не сергии с мушами и долно бельо. Такива стоки могат да се намерят навсякъде и не е нужно да задръстваме пешеходната зона с тях. Докато съм кмет на Плевен, Партнерс експо няма да протича в този си вид“, каза градоначалникът.

Георг Спартански препоръча на организаторите да променят визията си по отношение на това, което предлагат на плевенчани. Той уточни, че е получил много сигнали от гневни граждани и наематели на търговски обекти в пешеходната зона:

„С право са недоволни търговците, независимо дали са собственици или наематели, които плащат консумативи и заплати, и са закривани от павилионите. Едва ли коледният дух може да се въплъти в мушами за маса и цървули“, категоричен бе той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама