Пиян машинист подаде сигнал за бомба, арестуваха го

21:43, 07 дек 15 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пиян помощник-машинист е подал фалшив сигнал за  бомба в товарен влак, пътуващ за Гърция. 23-годишният служител се обадил в полицията и заявил, че взривното устройство е заложено в машина, която в този момент се намирала на жп гара Кулата.

Младият мъж трябвало да управлява товарна композиция по линията Кулата - Дупница. Докато дойде време за пътуване обаче, той седнал в близко заведение и решил да изпие едно за отскок. Петнайсет минути преди полунощ в събота срещу неделя той се обадил на телефон 112 и съобщил, че има бомба във влака. На място веднага са дошли екипи на петричката полиция и експерти от Областната дирекция на полицията в Благоевград. Там бил и директорът на полицейската дирекция Росен Танушев.

След щателна проверка в композицията бомба не е открита. Младият машинист е арестуван минути след това.Проверката с дрегер установила наличие на алкохол в кръвта от 2 промила. Когато изтрезнял обяснил пред полицаите, че не искал да ходи на работа и за това се обадил. Повдигнато му е обвинение за разпространяване на невярна информация. Грозят го 2 години лишаване от свобода.

От БДЖ са изискали писмени обяснение от своя служител. След това ще се предприемат дисциплинарни мерки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама