Пловдивската прокуратура иска арест за трима наркопласьори

12:06, 08 дек 15 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура в Пловдив внесе протест до Апелативния съд на 7 декември. С него тя иска наложената от Окръжния съд мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на по 1000 лева спрямо Любомир Г., на 25 г., Драгомир А., на 23 г., и Людмила А., на 23 г., да бъде заменена с мярка "задържане под стража".

Тримата са привлечени като обвиняеми за притежаване на наркотици с цел разпространение - престъпление по чл. 354а, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Разследването до момента е установило, че те са държали в квартира и в автомобилите си в Пловдив различни количества наркотични вещества - над 2 кг марихуана, както и екстази и амфетамини, придобити с цел разпространение, като в тази насока са събрани множество доказателства.

Окръжната прокуратура смята, че има реална опасност тримата да се укрият и извършат престъпление. Те са обвинени в престъпление, което е с изключителна висока обществена опасност и обществена значимост, пише в протеста на Окръжна прокуратура - Пловдив.

На съдебно заседание в Апелативния съд - Пловдив, на 10 декември, прокурор от Апелативната прокуратура ще поиска даване на по-тежката мярка "задържане под стража" спрямо тримата обвиняеми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама