Обществено обсъждане на новия общ устройствен план на Добрич

06:58, 11 дек 15 25 467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обществено обсъждане на предварителния проект на Общия устройствен план на Община град Добрич ще се проведе днес от 10 часа в голямата заседателна зала на Общината. Целта на новия план е да предложи адекватен и съвременен пространствен модел за развитие на града, както и да формулира подходяща политика и нормативни рамки за неговата реализация.

С предложеното устройствено решение Северната и Западната производствени зони разширяват своя обхват, като към тях се включват нови териториални локаризации, формирали се в резултат на протичащите нови инвестиционни процеси. С проекта се предлага обособяване на зона за вилно строителство  на  територии в местностите „Гаази Баба“ и „Лозята“ с площ от 205,74 ха.

Заложено е и усвояване за жилищни нужди на незастроени  територии в ж.к. „Модерна махала“ и „Балик – юг“. Коментира се изграждането на още няколко парка - "Иглика", “Хаджи Балар”– /Северен парк / и парк “Казармите”.

Особено внимание е отделено на бившето летище, като за неговото бъдещо развитие е предложена нова устройствена концепция.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама