Общинският съвет в Лозница прие нов правилник за еднократните помощи

07:05, 11 дек 15 / Политика 25 231 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съвет в Лозница прие нов Правилник за реда и начина за отпускане на еднократна помощ, съобщиха от общината.

Съгласно новоприетия акт на местния парламент, еднократна парична помощ могат да получават граждани, регистрирани като постоянни жители на общината. Помощи ще се отпускат на хора със заболявания, социално слаби и деца в неравностойно положение, деца с изявени дарби и особени възможности. Средства ще могат да получават също семейства и домакинства, пострадали от бедствия, аварии и пожари, както и социално слаби за погребение на техни близки.

Размерът на еднократната помощ при възникнала нужда от закупуване на лекарства, както и за закупуване на помощни средства, транспортни или други разходи ще бъде до 150 лева. За оперативно лечение, престой в болнично заведение и следоперативно възстановяване молителите ще получават помощ до 1000 лева.

За социално слаби и деца в неравностойно положение, за награди при много добър и отличен успех и при завършване на средно образование финансовата помощ ще бъде в размер до 200 лева. За деца с изявени дарби и особени възможности еднократната помощ, която ще отпуска общината ще бъде до 500 лева. До 1000 лева финансова помощ ще получават хората, пострадали от бедствия, аварии и пожари, а за погребения ще бъдат отпускани да 150 лева.

Правилникът за реда и начина за отпускане на еднократна помощ на община Лозница влиза в сила от първи януари 2016 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама