Кметът на Шумен и председателят на ОбС ще участват в дискусия на НСОРБ

07:08, 11 дек 15 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Шумен Любомир Христов и председателят на Общинския съвет проф. Борислав Беджев ще участват в дискусионен форум на тема „Общините през програмен период 2014-2020“.

Събитието е организирано от Националното сдружение на общините в България (НСОРБ) и ще се проведе на 11 и 12 декември в София. В него ще се включат всички ключови за общините министри, които ще представят не само възможностите на европейските фондове, но и други актуални въпроси, изискващи обединяване усилията на централната и местна власт.

Административната реформа и новите задачи за общинските администрации, ролята на общините като партньор и изпълнител на националната социална политика, европейската визия за силно и отговорно местно самоуправление и предложения за подобряване на законодателството за местното самоуправление са част от темите, които ще бъдат разисквани на форума.

Събитието съвпада и с тематичното заседание на Бюрото на Конгреса на местните и регионални власти в Европа – част от програмата на поетото от България председателство на Съвета на Европа.

Ще бъде отбелязана и годишнината от създаването на НСОРБ. Сдружението е учредено на 11 декември 1996 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама