Варненски ученици мерят сили в състезание по ораторско изкуство

07:42, 11 дек 15 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученици от 11 варненски училища ще премерят сили в ораторското изкуство във форум, посветен на Свети Климент Охридски. Дискусията, организирана от Духовно-просветния център "Св. Архангел Михаил”, е по повод навършването през идната 2016 г. на 1 100 г. от успението на големия български светец и един от създателите на българската писменост и култура.

Ученическото състезание, което е първо по рода си, ще се проведе от 14:30 до 18:30 часа в простветния център. То има за цел да  вниманието на подрастващите към българската история и култура, да насърчи развитието на речевите и словесните им способности и да формира у тях лидерски качества, за да могат да предават на другите своите убеждения и да ги защитават, обясняват организаторите.  

Във форума ще участват 25 ученици от Математическата гимназия, Хуманитарната гимназия, V-та езикова гимназия и от школите на Общинския детски комплекс – "Младежки детски парламент” и "Европейски мост”. Младежите ще говорят по две теми: Св. Климент Охридски и по свободно избрана от тях тема.

Според регламента речите трябва да са не по-кратки от три минути и не по-дълги от пет минути. Ще се оценяват уменията да се защити собствената теза, способността за диалогичност и реакция, способността да се изслушва друго мнение.

Освен наградата на журито, свой победител ще излъчат и самите участници, и публиката. Всеки участник ще получи грамота и книга.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама