Плевнелиев и Борисов откриват "София Тех Парк"

07:50, 11 дек 15 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първият научно-технологичен парк в България „София Тех Парк“ ще бъде официално открит днес от президентът Росен Плевнелиев. На церемонията ще присъстват президентът на Словашката република Андрей Киска, министър-председателят Бойко Борисов, министър-председателят на Свободната държава Бавария Хорст Зеехофер, европейският комисар по регионално развитие Корина Крецу, министърът на икономиката Божидар Лукарски и изпълнителният директор на „София Тех Парк“ Елица Панайотова.

Събитието ще се състои в сградата на Иновационния форум в „София Тех Парк“. Форумът ще  бъде символично кръстен на големия изобретател от български произход проф. Джон Атанасов. Ще бъде открита и улица в парка на името на словашкия изобретател Йозеф Мургаш.

След церемонията ще се състои конференцията „Ролята на технологичните паркове за развитието на предприемачеството и иновациите“. Двудневната дискусия е посветена на политиките в подкрепа на иновациите и ролята на научно-технологичните паркове за създаването на икономика, основана на знанието.

Преди седмица репортер на София Topnovini.bg видя, че "София Тех Парк" е почти готов, като ремонтните дейности по обекта бяха към приключване.

Целта на парка е да подпомогне развитието на науката, технологиите и иновациите в България. Областите, върху които той се фокусира, са информационните и комуникационните технологии, науките за живота и зелената енергия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама