Зам.-министър Везиева открива в Пловдив конференция "БГ храна - предизвикателства и възможности"

08:02, 11 дек 15 25 209 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева ще открие днес в Пловдив конференция "БГ храна - предизвикателства и възможности" и изложение "БГ храна и приятели", съобщиха от Министерството на икономиката.

Форумът се организира от Асоциация БГ храна" и се провежда под патронажа на Министерството на икономиката и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

По време на конференцията ще бъдат обсъдени теми, свързани с данък "вредни храни"; развитие на фермерските пазари у нас; възможности за кулинарен туризъм в страната; финансиране на участието в изложения в страната; стандартите за храни и потребителското доверие; ролята на сравнителните тестове на храни и др.

В рамките на изложението ще се представят качествени традиционни за българската трапеза продукти.

Официалното откриването на конференция "БГ храна - предизвикателства и възможности" и изложение "БГ храна и приятели" е в 13.30 часа в конферентната зала на Палата 7 на Международен панаир - Пловдив.

По време на събитията Асоциация БГ храна ще обяви началото на ежегоден конкурс "БГ храна", свързан с българските храни и напитки, в следните категории: Награда за запазване на традиционния български вкус; Награда за любима БГ марка храна; Награда за най-активно промотиране на български продукт у нас; Награда за най-активно промотиране на български продукт в чужбина; Награда за устойчиво развитие.

Гласуването за номинациите във всяка категория ще става чрез гласуване от потребителите през цялата 2016 г., като на следващото издание на конференцията и изложението през декември 2016 г. ще бъдат обявени и наградени победителите въз основа на събрани най-много гласове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама