Прокуратурата е приватизирана и се отдава на концесия, смята Кристиан Таков

08:39, 11 дек 15 25 471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прокуратурата е приватизирана и се отдава на концесия.  Главният прокурор е концедент на приватизираната прокуратура. Това каза в ефира на БНТ преподавателят по право в „Софийския университет“ доц. Кристиан Таков.

Той обясни, че прокуратурата трябва да е на принципа – „всеки да може да повдига обвинение за всичко срещу всеки“. По думите му бившият правосъден министър Христо Иванов „работи с много висока нравственост, която е неразбираема за управляващите“. За това и бил подал оставка.

„Винаги ще се намери формален заместник на Иванов, но не и ефективен“, каза доцентът.

Таков коментира и протестите, които вече втора вечер събират стотици пред вратите на Народното събрание. Той обясни, че обществото има нужда от тази съдебна реформа.

„Вижте, това е все едно да имате партньор в живота от 25 години. Но той е алкохолик, мързелив, женкар и ви побийва. Мож ете ли да го превъзпитате? Не“, даде пример Таков.

Преподавателят обясни още, че правителството ще доизкара мандата си. „Но няма да свърши това нищо повече, освен да направи още някой исторически компромис и да вземем някой решение лишено от нравствени устои. Остават ракията, сланината и винетките“, каза в заключение Кристиан Таков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама