Осъдиха каналджия, заловен с 33-ма бежанци край Стара Загора

08:56, 11 дек 15 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Присъда от една година и шест месеца лишаване от свобода, с изпитателен срок от три  години и шест месеца постанови Старозагорският районнен съд за 32-годишният Ангел А. от Хасково. Той е признат за виновен в това, че на 15 ноември т.г. в землището на  Стара Загора, на км 195 от автомагистрала „Тракия”, с цел да набави за себе си имотна облага в размер на 500  евро, противозаконно подпомагал 33-ма чужденци, граждани на Сирия и Ирак, да преминават в страната в нарушение на закона - престъпление по чл.281, ал.2, т.1 и т.5 вр. ал.1 от Наказателния кодекс. Осъденият ще трябва да плати и глоба от  на 5000 лева.

Ангел А. бе заловен на 15 ноември 2015 г. на автомагистрала "Тракия", в района на Стара Загора, по пътя към София. Той управлявал товарен автомобил „Пежо Боксер“ със софийска регистрация.  След подаден сигнал от полицейски служител, водачът на автомобила предприел спиране и бил  задържан от патрулиращите полицаи.

При последвалия оглед е установено, че в автомобила пътуват 33-ма мъже и жени от Сирия и Ирак, сред които малолетни и непълнолетни, и две бебета на около една година. Те влезли  в България без документи за самоличност.

Присъдата е след одобрено споразумение и влиза в сила веднага.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама