Зала „Дунав” заиграва в ритъма на фолклорните танци

09:14, 11 дек 15 / Култура 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Традиционното Коледно надиграване ще оживи за поредна година зала „Дунав” на 12 декември, събота, от 17:30 ч. Това съобщиха организаторите от Община Русе и ФТТ „Найден Киров”. Събитието е част от Коледно-Новогодишния фестивал Русе’ 2015.

Организаторите обещават на почитателите на фолклора едно бляскаво шоу с изключително настроение и динамика. Водещ на фолклорния празник ще бъде актьорът от Русенския театър Любомир Кънев.

Голям интерес към събитието по традиция проявяват редица изявени русенски фолклорни танцови ансамбли, като участие ще вземат ФТС „Зора”, „Зорница”, ФТТ „Найден Киров”, ФТА „Здравец”. В надпреварата ще се включат и няколко русенски клуба за народни танци, които се радват на широка популярност в града, като Школа за фолклорни танци „Играорци”, Танцово училище „Кукери”, Клуб за народни танци „Чанове”, както и Клуб за танци „Фламинго“. За настроението на русенци ще се грижат и Оркестърът и солистите на ФТТ „Найден Киров“.

Конкурсът тази година ще се състои в две възрастови групи – деца до 14 години и младежи над 14-годишна възраст. Призът „Мис и Мистър Танц 2015“ също ще бъде връчен, като правото да се състезават за него ще имат класиралите се на първо, второ и трето място танцови двойки от двете възрастови групи. В тазгодишното издание няма да има „Фамилно надиграване“, а на негово място ще се проведе „Надиграване от публиката“, като в него ще може индивидуално да се изяви всеки един желаещ и така от зрител да се превърне в активен участник на сцената. Ентусиастите от публиката ще мерят сили на добре познатите „Дунавско хоро“ и „Ръченица“, като най-добрите ще бъдат наградени.

За поредна година ще бъде връчена и наградата за най-артистично присъствие, учредена от ФТТ „Найден Киров” на името на неговия основател – творецът и хореографът Иван Донев.

Компетентното жури, което ще има нелеката задача да определи майсторите на фолклорния танц, ще бъде в състав Анета Иванова, Нели Гарвалова и Цветомир Панчев.

Освен признанието и аплодисментите на публиката, победителите в различните категории ще получат грамоти, както и атрактивни награди, осигурени за пореден път от Магазини „Кауфланд” – Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама