Пловдивски ученици получават награди за грамотност

09:32, 11 дек 15 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
156 пловдивски ученици от различни възрастови групи ще бъдат наградени за постигнати високи резултати в кампанията "Грамотни ли сме ?". Церемонията е днес от 14 часа в сградата на Общинския детски комплекс (бул. "Шести септември" 193).

Припомняме, че на 6 ноември 2015 г. общинският отдел "Образование"съвместно с Общинския детски комплекс организира за втори път кампанията "Грамотни ли сме ?" в отговор на приетата от Министерския съвет Национална стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014-2020 г.) и одобрен от кмета на Пловдив Общински план за действие в изпълнение на Националната стратегия в периода 2015-2016 г.

Целта на инициативата е учениците да проверят знанията и уменията си по български език. В рамките на 45 минути се проведе тестово изпитване за три групи ученици - ІV клас, VIІ клас, ХІ-ХІІ клас.

Тестовите задачи, специално разработени за трите възрастови категории, са насочени към функционалната грамотност на учениците, като тестът за VІІ клас следва оптимизирания вариант от първия модул за външно оценяване в частта по български език.

В кампанията взеха участие общо 695 ученици от 27 училища на територията на Община Пловдив (общински, държавни и частни): 240 от ІV клас, 269 от VII клас и 186 от XI-ХІІ клас.

След проверка на тестовете за награждаване със специализирана учебно-помощна литература са определени класираните участници на призови места - общо 156 ученици от трите групи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама