Пловдивчанки се жалват в Страсбург заради нова жп линия

09:51, 11 дек 15 25 247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В жалба до Страсбург и сигнал до Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ две пловдивчанки се оплакват, че високоскоростната жп линия София - Истанбул е "влязла" в частния им двор, съобщи Нова телевизия.

Имотът на двете сестри Антоанета и Смиляна не е отчужден. Преди дни работници с багер нахлули в двора им без позволение и разкопали две шахти за оптичните кабели на железопътното трасе. Жените извикали полиция. Разказват, че строителите ги заплашили с плащане на солена неустойка, ако се опитали да спрат багера.

От Националната компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) отричат да са бутали оградата и да са влизали в частния двор. Според тях всички действия на работниците са били законни.

Дворът на двете сестри е законен, но новата ограда - не, защото нямали разрешение да я издигнат, след като работниците бутнали старата, е становището пък на Община Пловдив.

Хората, чиито къщи са до новото железопътно трасе, сигнализират и за друг проблем. Линиите се изграждат нависоко, така че при всеки дъжд наклонът изпраща водата директно в домовете им. На практика трасето се строи на метър от къщите им.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама