Настимир Ананиев: Има оставени следи от атаката с фалшивите съобщения на ДБГ

09:52, 11 дек 15 / Политика 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От вчерашната атака през електронната поща на ДБГ с фалшивите съобщения се ползват политически инженери, които обичат да работят в замърсена среда и целят дестабилизация. Има оставени следи обаче и разчитаме на органите, които работиха достатъчно дълго снощи при нас, да стигнат до извършителя.

Това заяви заместник-председателят на „Движение България на гражданите“ Настимир Ананиев пред бТВ. Припомняме, че вчера беше разпространено фалшиво съобщение от името на пресофиса на ДБГ като официална позиция на Изпълнителния съвет на партията за напускане на управлението.

Той съобщи, че незабавно са информирани ДАНС, Борба с организираната престъпност, вътрешният министър, главният прокурор и премиерът за злоумишлената атака и подчерта, че тя е удар по стабилността и сериозно нарушение на закона.

"ДАНС и БОП реагираха много професионално и разследването напредна бързо. Установи се от къде е направена атаката", добави Ананиев.

Той посочи, че атаката е била на три нива - около 14,30 ч. се изпраща фалшиво „решение“ от електронната поща на пресофиса, около  16,00 ч. има следващ фалшив имейл, изпратен уж от името на лидера, а сайтът и електронната поща на Реформаторския блок също са с регистрирани външни намеси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама