Кънев отрече ДСБ да носи отговорност за хакерската атака срещу ДБГ

10:02, 11 дек 15 / Политика 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на ДСБ Радан Кънев отрече партията му да е замесена във вчерашната хакерска атака срещу електронната поща на коалиционния си партньор в Реформаторския блок ДБГ. Мейлът на партията на Меглена Кунева бе атакуван, като от него бе изпратено съобщение, че партията оттегля подкрепата си към правителството, както преди два дни направи еднолично Радан Кънев. Решението му беше породено от подадената от правосъдния министър Христо Иванов оставка заради „прокурорските поправки“ в измененията на Конституцията.

Попитан дали са говорили със здравния министър Петър Москов за оставането на РБ в правителството, Кънев обясни, че тепърва ще има подобни дискусии, но подобно решение ще вземе партията, а не той или Москов. Утре ръководството на ДСБ ще обяви какво ще прави от тук нататък, уточни лидерът на партията.

На въпрос дали ще коментира думите на Христо Иванов, че Бойко Борисов му е казал, че всичко може да се промени, ако е съгласен главният прокурор Сотир Цацаров, Радан Кънев отговори, че това нещо му е известно от многократните разговори с Иванов по въпроса.

"Това за мен не беше новина, а една от причините за рязката ми реакция, както и тази на Христо Иванов. Това беше ситуация на избор и то не избор за нас, защото нашата позиция не е променена, а избор, който трябваше да направи премиерът“, обясни лидерът на ДСБ.

„Премиерът направи политически избор, който считам за грешен и реагирах адекватно на това си мнение“, посочи той.

Във връзка с обвиненията към ДСБ за хакерската атака, той заяви да не го занимават с глупости. Кънев не се ангажира с точна бройка на депутати, които ще минат в опозиция.

„Не правя такива изчисления. Утре ще има среща на ръководство на ДСБ. Отделили сме си време за сериозен дебат. Ще има парламентарна група. Не правя общи сметки на депутати, а се надявам на обща и солидна политическа позиция“, коментира Кънев, като посочи, че със сигурност няма да предложи нов министър на правосъдието. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама