България си подсигури близо 9 млрд. евро от два европейски фонда

11:19, 11 дек 15 / Политика 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
България ще получи 5,8 млрд. евро от регионалния фонд на Европейския съюз, както и 3 млрд. евро от социалния фонд. Това заяви европейският комисар по регионална политика Корина Крецу след среща с премиера Бойко Борисов, съобщава БГНЕС.

Тя проведе срещне и с двама министри – Томислав Дончев и Лиляна Павлова. Малко по-късно пък ще открие „София Тех Парк“ в София заедно с президента Росен Плевнелиев.

„Тези милиарди, които ще получите са впечатляваща цифра и за пръв път България управлява такава голяма сума еврофондове. През 2014-2020 г. България ще получи 5,8 млрд. евро от регионалния фонд заедно с 3 млрд. евро от социалния фонд както и фондът за рибни култури. Това ще помогне на малките и средни предприятия, развитието на местната икономика, социалното включване и регионалното развитие“, заяви Крецу.

Тя обясни, че това ще промени живота на българите драстично през следващите 10 години.

„Искам да поздравя топло българското правителство за трудната работа, която постигна през последните години и резултатите са видими. Щастливи сме за ускорението на работата“, каза още еврокомисарят.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама