Двама автокрадци заловиха в Русе

11:53, 11 дек 15 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама са заловени от русенската полиция за кражби на моторни превозни средства и на вещи и части от тях, съобщава ОД на МВР - Русе. 

След провеждани оперативно-издирвателни мероприятия и разследване по сигнали за противозаконно отнети превозни средства и по сигнали за кражби от коли, служители на МВР са установили и задържали лицата А.Х. на 26 години от гр. Цар Калоян /Разградско/ и К.С. на 19 г. от с. Борисово /Русенско/. В хода на работата на разследващите към момента са събрани данни, че двамата са съпричастни в извършването на следните деяния: противозаконно отнемане на автомобил с марка “Мерцедес”, модел “Вито” на 21 срещу 22 ноември т.г., който е бил паркиран до бл. МНО – 1 в Русе, а по-късно е открит изоставен на ул. Згориград в Русе, с отнети от него акумулатор, куфар с инструменти и документи за МПС-то. Другият случай е кражбата на мотопед с марка “Лифан”, за периода 8-10 ноември тази година, от паркинг пред блок “Боримечка” в Русе, в жк “Родина. 

Още две посегателства над коли е станало ясно, че са били дело на задържаните. Става дума за кражбата на музикален плеър, документи на МПС и документи на фирма, които са се намирали в “Мерцедес Вито”, който е бил паркиран до бл. “Балчо войвода”, а деянието е станало на 26 срещу 27 ноември т.г.; както и за кражба на вещи и части, след взлом на врата, от паркиран микробус “Форд Транзит” в жк Възраждане” за времето 30 ноември – 1 декември т.г. 

По споменатите случаи за били заведени досъдебни производства и преписки. Работа по тях продължава. Продължава и изясняването на престъпната дейност на установените две лица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама