Потвърдиха присъдата на варненец, ограбил руска туристка

12:28, 11 дек 15 25 220 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Върховният касационен съд потвърди изцяло решение на Апелативния съд във Варна по присъдата на Атанас Събев, признат за виновен за грабеж в курорта „Златни пясъци”, извършен спрямо руска гражданка в условията на опасен рецидив.

Определеното наказание, което ще бъде приведено в изпълнение, е „лишаване от свобода“ за срок от 5 години при първоначален строг режим. Събев трябва да изтърпи и отложено с изпитателен срок наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години на Районния съд във Варна.

Това е поредния грабеж, за който мъжът е осъден. На 25 юли 2014 г. Събев отнел златен синджир на стойност 350 лева от владението на руска туристка, с намерение противозаконно да го присвои, като употребил за това сила. Рускинята и нейна приятелка решили да посетят нощен клуб на територията на курортния комплекс. По пътя си минали по стълбище, където ги наобиколили няколко роми, сред които и Събев, които започнали да просят. Жените казали, че нямат пари, при което Събев откъснал от врата на рускинята златен синджир и побягнал.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама