Главният прокурор е поласкан от твърденията на правосъдния министър (аудио)

12:29, 11 дек 15 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Казаното от министър Христо Иванов, въпреки че ме ласкае, надценява моята пeрсонална роля на главен прокурор и на самата институция, и подценява сериозно премиера на Република България. Това заяви в Девня главният прокурор Сотир Цацаров по повод скандала, който избухна, след като правосъдният министър в оставка го обвини публично за провалената съдебна реформа. Цацаров определи изказването на Христо Иванов като "елементарна интрига”, предаде репортер на Варна Topnovini.bg.

"Тази теза, че главният прокурор предопределя поведението на премиера и на 204 народни представители – зная, че на няколко души и особено на един депутат е безкрайно удобна. Ако това е нужно, за да си оправдаят собствените действия – да я ползват“, коментира Сотир Цацаров.

"В моите очи Христо Иванов не изглежда герой”, заяви главният прокурор по повод заявената оставка на правосъдния министър. "Този човек опита да направи много неща, но това, което отсъстваше според мен, беше елементарният диалог с хората в системата и до известна степен професионален капацитет в екипа, с който работеше Христо Иванов", допълни Сотир Цацаров и подчерта, че не се чувства победител заради оставката на правосъдния министър: 

"Ще се чувствам победител тогава, когато в Народното събрание влезе и мине един свестен законопроект за изменение на НПК, когато имаме истински закон за антитерористичните мерки, когато съдебните процеси не траят по 3 години и когато делата не се връщат в прокуратурата по 7 пъти."

Според главния прокурор целта на създалата се напрегната обществено-политическа ситуация е да продължи шумът на тема "съдебна реформа", за да могат някои политически сили да извлекат дивиденти. По отношение на гражданското недоволство от провалената съдебна реформа в първоначалния й вид, Сотир Цацаров коментира: "Всеки има право на протест”.

Главният прокурор реагира много остро на въпрос на Topnovini.bg  дали всъщност визитата му в Девня не е опит за кризисен пиар. "Аз кризисния пиар мога да си го направя и в София, но това не е моята игра. Ако считате, че е така, излизам и си тръгвам”, заяви видимо раздразнен обвинител №1 (чуйте аудиофайла вляво от снимката).

По-късно Сотир Цацаров се срещна с близки и роднини на 23-годишния Мартин Кателиев, убит пред незаконна дискотека в квартал "Повеляново”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама