Лукарски: Оставаме в управлението

12:37, 11 дек 15 / Политика 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Управляващата коалиция в стабилна. Относно "историческия компромис" - видяхте кои текстове минаха с огромно мнозинство. Получи се консенсус, но за съжаление има мачове, които се губят. Това каза министърът на икономиката и лидер на СДС Божидар Лукарски пред журналисти преди официалното откриване на "София Тех Парк", предаде репортер на София Topnovini.bg.

Той заяви, че съдебната реформа не се е случила, тъй като тя не представлява само промени в конституцията. Лукарски добави, че борбата в този сектор тепърва предстои. Той посочи още, че не е имало натиск от страна на прокуратурата за променените точки от конституцията.

"Радан Кънев е подал оставка в лично качество. Нека изчакаме да мине форумът на ДСБ утре. Не е на дневен ред оттеглянето на СДС от властта", посочи той.

"Вярно е, че текстът, на който държахме, не беше приет, но смятам, че няма причина да се говори за оттегляне от властта", каза още той.

Лукарски заяви, че СДС няма да предлага кандидатура за правосъден министър.

Припомняме, че след оставката на правосъдния министър Христо Иванов се заговори за сериозно напрежение вътре в Реформаторския блок. Дори имаше намеци за напускане на управляващата коалиция. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама