Хасковски съветник иска от репортери да се обръщат към него не по име, а с „Господин”

12:47, 11 дек 15 / Политика 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Без нито едно изказване на общински съветник за това дали има конфликт на интереси в назначенията на постоянните комисии приключи първото заседание на местния парламент в Хасково. В новия ОбС ще има 10 комисии. Председателите на 6 от тях бяха избрани да са съветници от ГЕРБ.

Дни преди заседанието хасковлии заговориха, че има конфликт на интереси в назначенията. Например, за шеф на комисията по Архитектура бе избран лидерът на групата на ГЕРБ Антон Иванов, а преди дни неговата дъщеря бе назначена за главен архитект в Община Хасково. Общинският съветник Даниел Гаргов е начело на комисията по „Финанси”, а съпругата му пък е шеф на отдел „Финанси” в кметската администрация. Майката на зам.-кмета Евгени Консулов е общински съветник отново от ГЕРБ.

Според мнозинството в случая няма конфликт на интереси. Юристи обясниха пред Topnovini.bg, че има такъв.

За шеф на комисията, която трябва да наблюдава да не се допуска това вече е назначен Димитър Шалапатов, също от ГЕРБ. Така за пореден път ключовата комисия за конфликт на интереси е оглавявана от представител на управляващото мнозинство. Така беше и при управлението на Георги Иванов.

Днес на сесията, Димитър Шалапатов заяви пред журналисти, че към него не трябва да се обръщат по име, а задължително трябва да се използва учтивата форма на обръщение „Господин Шалапатов”. До заемането на поста журналистите се обръщаха към него по име.

Иначе местните парламентаристи решиха още да отпадне таксата, която се събира на гробищния парк.

Освен това бе взето решение да именуват улица в областния град на загиналия през 1999 г пилот майор Георги Русев, който е спасил стотици хора.   

Двете точки бяха приети с пълно мнозинство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама