Цацаров поласкан от думите на Христо Иванов

12:59, 11 дек 15 / Политика 25 649 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Казаното от бившия министър Христо Иванов, въпреки че ме ласкае, надценява моята професионална роля на главен прокурор и на самата институция, както и подценява премиера на България. Това заяви в Девня главният прокурор Сотир Цацаров по повод публичния скандал, който избухна, след като подалият оставка Христо Иванов обвини главния прокурор за провалената съдебна реформа, предаде репортер на Варна Topnovini.bg. Цацаров определи изказването на министъра в оставка като "елементарна интрига”.

"Тази теза, че главният прокурор предопределя поведението на премиера и на 204 народни представители - зная, че на няколко души и особено на един депутат е безкрайно удобна. Ако това е нужно, за да си оправдаят собствените действия, да я ползват", добави Цацаров.

"В моите очи Христо Иванов не изглежда герой”, коментира главният прокурор по повод заявената оставка на правосъдния министър. Според него целта на създалата се обществено-политическа ситуация е да продължи шумът на тема реформа, за да могат някои политици да извлекат дивиденти.

По отношение на гражданското недоволство от провалената съдебна реформа в първоначалния ѝ вид, Сотир Цацаров коментира: "Всеки има право на протест”.

"Ще се чувствам победител тогава, когато в Народното събрание влезе и мине един свестен законопроект за изменение на НПК, когато имаме истински закон за антитерористичните мерки, когато съдебните процеси не траят по 3 години и когато делата не се връщат в прокуратурата по 7 пъти", каза още Цацаров. 

Главният прокурор реагира много остро на въпрос на Topnovini.bg  дали всъщност визитата му в Девня не опит за кризисен пиар.

"Ако считате, че е така, излизам и си тръгвам”, заяви видимо подразнен обвинител №1, който в момента разговаря с близки и роднини на 23-годишния Мартин Кателиев, убит пред незаконна дискотека в квартал "Повеляново”.
Напишете коментар
Коментари: 3
1 Марио 11:33, 31 авг 20

Христо Иванов просто изпълнява политическите желания и амбиции на своя шеф Иво Прокопиев!

2 Лили 15:39, 31 авг 20

Като цяло не трябва да се обръща кой знае колко внимание на думите на Христо Иванов, той всеки ден говори различни неща с цел да се появява всеки ден в медийното пространство.

3 Петър 18:45, 31 авг 20

Христо Иванов имаше шанс да направи много като министър и още тогава показа, че не го бива.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама